Fawilla

Okra curry kurkumás barna rizzsel

2016. június 23. - Fawilla

Ma minden porcikám okrára vágyott, ami ellen egy percig sem tiltakoztam, mivel imádom. Nem is tudom, miként lehet jellemezni, az okra átmenet az uborka és a paprika között. Ropogós, kissé semleges ízű zöldség, ami belül nyálkás. Nyersen is nagyon finom, sosem szoktam túlfőzni, remekül beilleszthető bármilyen diétába. Ez a recept is, mint mindegyik, variálható, ízlés szerint átalakítható.

dscf2708.JPG

dscf2718.JPG

Hozzávalók:

100g karfiol

80g okra

150g főtt vagy konzerv csicseriborsó

Fél fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

140ml kókuszkrém

Friss koriander

Fűszerek:

1tk mustármag

1tk fekete hagymamag

1tk római kömény

1tk őrölt koriandermag

1tk fahéj

1tk curry por

0.5tk oregánó

0.5tk friss vagy szárított gyömbér

3 darab curry levél

1 darab fekete cardamom

Késhegynyi chili por

1ek olíva olaj

100g barna rizs

0.5tk kurkuma

dscf2721.JPG

Elkészítés:

A csicseriborsót előző nap beáztatjuk, ha nem konzervest használunk, majd feltesszük főni, annyi vízben, hogy pont ellepje, közepes lángon fedő alatt puhára főzzük.

A barna rizst fél teáskanál olívaolajon megpirítjuk, majd felöntjük 350ml vízzel. Meg sózzuk és hozzá adjuk a kurkumát. Amikor már majdnem az összes vizet felszívta a rizs, lefedjük és félretesszük.

A fűszereket 1ek olíva olajon, közepes hőmérsékleten pirítani kezdjük, a chili kivételével, majd amikor a magok pattogó hangot adnak ki, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, sózzuk, borsozzuk. Mikor már a hagyma kezd üvegesedni, hozzákeverjük a feldarabolt fokhagymát, és a chili port is. Folyamatosan kevergessük, mert a fokhagyma hamar megéghet. 1-2 perc elteltével mehet bele a rózsáira szedett, megtisztított karfiol is, miután össze kevertük a fűszerekkel, felöntjük 1.5dl vízzel, és fedő alatt megpároljuk. Amikor már majdnem puha a karfiol, hozzáadjuk a felkarikázott okrát, és a csicseriborsót is. Az okrát elég csak pár percig főzni, legjobb, amikor még enyhén ropogós, majd az egészet felöntjük a kókuszkrémmel, összeforraljuk, levesszük a gázról, majd apróra vágott friss koriandert adunk hozzá. Barna rizzsel tálaljuk.

 dscf2734.JPG

 dscf2740.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://fawilla.blog.hu/api/trackback/id/tr597804422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása