Régebben egyáltalán nem voltam oda a görög salátáért, valószínűleg a feta és az olajbogyó erős íze miatt. Azonban az évek múlásával megváltozott az ízlésem és megszerettem az olajbogyót. A feta meg vegán ebben a salátában ami szerintem sokkal finomabb. Ezt még a vegán párom is szereti aki egyébként nem rajong a salátákért.
Violife vegán fetát használtam ami egy nagyon kellemes ízű, kissé krémes állagú "sajt". Persze helyettesíthető más növényi sajtokkal vagy tofúval is, de én ezt ajánlom.
Ez a saláta egy nagyon egészséges, friss és színes étel, ami könnyen és gyorsan elkészíthető. Nem kell mást tenni, csak apróra vágni a hozzávalókat, fűszerezni és lehetőség szerint legalább fél órát pihentetni fogyasztás előtt, hogy az ízek összeérjenek.
A görög saláta magában vagy köretként is fogyasztható, vitaminokban és rostban gazdag, az extra szűz olívaolaj pedig az egészséghez nélkülözhetetlen zsírokat tartalmazza. A receptben nem adok meg pontos mennyiségeket.
Hozzávalók:
- Kígyóuborka
- Kaliforniai paprika
- Koktélparadicsom
- Lila hagyma
- Olivabogyó
- Vegán feta
- Só
- 2ek extra szűz olivaolaj
- 1tk szárított oregánó
- 2ek citromlé
Elkészítése:
Egy tálba helyezzük az apróra vágott zöldségeket, hozzáadjuk a félbe vágott koktélparadicsomokat, majd a kockára vágott vegán feta sajtot és az olívabogyót is. Majd megszórjuk oregánóval, sózzuk, meglocsoljuk olivaolajjal, citromlével és az egészet alaposan összekeverjük. Minimum fél órát pihentessük tálalás előtt. Hűtőben 1-2 napot is eláll.
Jó éjtvágyat hozzá