Fawilla

Gombás sajtkrémes kovászos kenyér

2023. november 20. - Fawilla

img_20231026_130233658.jpg

Ennek a receptnek az ötlete, a múltkori görög saláta után született meg, annak érdekében, hogy fel tudjam használna a "feta sajt" másik felét is. Nem okozott csalódást, az biztos. Ez a "szelet mennyország", tökéletes a hétköznapokra, amikor gyors vacsora kell, vagy egy kiadós reggelinek a ráérős hétvégékre.

 

img_20231026_130419441.jpg

 

Régebben el sem tudtam volna képzelni, hogy sós meleg ételt egyek reggelire, de mióta Angliában élek, ez megváltozott a hagyományos angol reggelinek köszönhetően.  

img_20231026_123501290.jpg

Használhatunk hozzá lila vagy vöröshagymát, amit kevés zsiradékon -olíva olaj vagy kókuszzsír- megpirítunk, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát és a kocára vágott "feta sajtot". Ehhez is a Violife termékét használtam. A sajt a hő hatására megolvad és krémes lesz, ami a gombával együtt csodálatosan finom lesz. Majd kevés apróra vágott petrezselyem zöldet adunk hozzá.

 

 

A vadkovászos kenyeret boltban, készen vásároltam. Kacérkodom az ötlettel egy ideje, hogy megpróbálom házilag elkészíteni, de mivel nem eszünk sok kenyeret, így nem valószínű, hogy lenne értelme. 

img_20231026_125805447.jpg

 

A kenyérszeleteket meglocsoltam egy kevés olívaolajjal és grill serpenyőben pirítottam meg. Erre tettem rá az elkészült sajtos gombát és megszórtam egy kevés reszelt vegán sajttal. 

 

img_20231026_130311371.jpg

 

Recept 2-4 főre

Hozzávalók:

  • Fél lila vagy vöröshagyma
  • 150g gomba
  • 1 gerezd fokhagyma
  • Só, bors
  • Fél csomag Violife feta sajt
  • 1ek felaprított friss petrezselyem zöld
  • Kovászos kenyér
  • Olívaolaj

 

Elkészítése:

A hagymát apróra vágjuk, kevés zsiradékon karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, és aranybarnára pirítjuk. Egy gerezd fokhagymát lereszelünk, vagy fokhagyma nyomóval átnyomjuk, majd hozzákeverjük a gombához. Ezután mehet bele a kockára vágott "feta sajt", majd amikor a sajt megolvadt, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyem zöldet is, de azzal már nem főzzük tovább. 

A kenyérszeletek mindkét oldalát meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, majd forró grill serpenyőbe helyezzük őket. Miután megpirultak, tányérra tesszük és ráhelyezzük a gombát. Megszórhatjuk egy kevés reszelt vegán sajttal.

Jó étvágyat hozzá!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fawilla.blog.hu/api/trackback/id/tr8718262995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása