Fawilla

Édesburgonyás répás spenótos palacsinta

2016. szeptember 17. - Fawilla

Az eredeti recept egy elbűvölő mauriciuszi hölgytől származik, ő csak csicseriborsó lisztet használt, és vizet a csicseriborsó konzerv leve helyett. Mindenképpen kiakartam próbálni, mert nagy kedvencem a palacsinta, mindegy milyen formában, sósan vagy édesen, bárhogy jöhet. Cseppet sem okozott csalódást, kellemesen sós, és egy kicsit édes is egyszerre, a spenót frissessége és a koriander markáns íze remekül kiegészítik egymást. A csicseriborsó liszttől kívül ropogós a palacsinta, de belül enyhén lágy, és krémes marad. Friss salátával tálaltam.  

dscf3264a.jpg

Sütés közben tartsuk rajta a szemünket, mert az édesburgonyának magas a cukor tartalma, és ez miatt hamar leéghet, odaragadhat a palacsinta. Hagyjuk kicsit lehűlni a serpenyőnket két palacsinta sütése közben.

 

dscf3281b.jpg

 

Hozzávalók:

60g csicseriborsó liszt

60g glutén mentes lisztkeverék vagy sima liszt

0.5tk sütőpor

140g sárgarépa

100g spenót

1 közepes édesburgonya

1ek szója joghurt

150ml csicseriborsó konzerv leve

Friss koriander

Csipet só

Elkészítés:

Az édesburgonyát megpároljuk, a sárgarépát kis lyukú reszelőn lereszeljük, vagy aprítógéppel felaprítjuk, a spenót leveleket is megpároljuk, majd csíkokra vágjuk, ha bébi spenótot használunk, akkor az aprítás nem szükséges. 

Egy edénybe összekeverjük a liszteket, a sütőport, és a sót, én glutén mentes liszt keveréket használtam, amiben már eleve benne volt a sütőpor is. Majd hozzá öntjük a szója joghurtot és a konzerves csicseriborsó levét is. Ha nincsen kéznél konzerves csicseriborsónk, abban az esetben vizet használjunk. Ha túl sűrű lenne, hígítsunk még rajta vízzel.

Amikor az édes krumpli megpuhult, egy villával összetörjük, és hozzákeverjük a tésztához, majd a répát, a spenótot és az apróra vágott friss koriandert is hozzáadjuk.

Egy forró serpenyőt vékonyan kiolajozunk és kisütjük a palacsintákat. Ajánlatos tapadásmentes serpenyőt használni, mert az édesburgonya hamar karamellizálódni kezd, és leragadhat a palacsinta. Nekem ebből az adagból 2 nagy palacsinta lett.

A bejegyzés trackback címe:

https://fawilla.blog.hu/api/trackback/id/tr711717335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása