Fawilla

Könnyű őszi saláta

2016. szeptember 19. - Fawilla

Valami könnyű és friss salátára vágytam, valami újra, amitől jól lakom, de nem terheli le a gyomromat az előző napi indiai készétel dömping után. Amikor az egyik szupermarketban megláttam, hogy kapható vegán füstölt sajt, akkor jött az ötlet, és hirtelen összeállt a recept a fejemben.

dscf3293a.jpg

El kell, hogy mondjam, nagyon furcsa volt megkóstolni a füstölt vegán sajtot, mivel 3 éve vagyok vegán és azóta nem ettem ilyesmit, és ténylegesen füstölt sajt íze volt. Viszont nagyon jól kiegészítik egymást az édes körtével, amit a tahini enyhén kesernyés íze ellensúlyoz. A ropogós dió darabok meg már csak a ráadás...

dscf3307c.jpg

A hozzávalók természetesen ízlés szerint változtathatóak.

 

Hozzávalók:

1 csomag vegyes saláta levél keverék

2db érett körte

20g dió

50g vegán sajt vagy tofu

Öntethez:

1ek tahini (szezámmag paszta)

Fél citrom leve

1dl víz

Elkészítés:

Egy kis edénybe vagy csészébe tesszük a tahinit, hozzá öntjük a citrom kifacsart levét, és felengedjük vízzel, majd összekeverjük és félretesszük. Ha túl sűrű lenne, lehet még vizet tenni hozzá.

Egy másik edénybe helyezzük a salátaleveleket, közepes kockára vágjuk a körtét és a sajtot vagy tofut is, majd hozzáadjuk őket a salátalevelekhez, a dió darabokkal együtt. Hozzákeverjük a kívánt mennyiségű öntetet, majd az egészet jól összeforgatjuk és tálalhatjuk is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fawilla.blog.hu/api/trackback/id/tr3911728509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása