Valami könnyű és friss salátára vágytam, valami újra, amitől jól lakom, de nem terheli le a gyomromat az előző napi indiai készétel dömping után. Amikor az egyik szupermarketban megláttam, hogy kapható vegán füstölt sajt, akkor jött az ötlet, és hirtelen összeállt a recept a fejemben.
El kell, hogy mondjam, nagyon furcsa volt megkóstolni a füstölt vegán sajtot, mivel 3 éve vagyok vegán és azóta nem ettem ilyesmit, és ténylegesen füstölt sajt íze volt. Viszont nagyon jól kiegészítik egymást az édes körtével, amit a tahini enyhén kesernyés íze ellensúlyoz. A ropogós dió darabok meg már csak a ráadás...
A hozzávalók természetesen ízlés szerint változtathatóak.
Hozzávalók:
1 csomag vegyes saláta levél keverék
2db érett körte
20g dió
50g vegán sajt vagy tofu
Öntethez:
1ek tahini (szezámmag paszta)
Fél citrom leve
1dl víz
Elkészítés:
Egy kis edénybe vagy csészébe tesszük a tahinit, hozzá öntjük a citrom kifacsart levét, és felengedjük vízzel, majd összekeverjük és félretesszük. Ha túl sűrű lenne, lehet még vizet tenni hozzá.
Egy másik edénybe helyezzük a salátaleveleket, közepes kockára vágjuk a körtét és a sajtot vagy tofut is, majd hozzáadjuk őket a salátalevelekhez, a dió darabokkal együtt. Hozzákeverjük a kívánt mennyiségű öntetet, majd az egészet jól összeforgatjuk és tálalhatjuk is.