Fawilla

Tejszínes gomba burgonyakrokettel

2017. január 25. - Fawilla

Nem készítek gyakran olajban sült ételeket, pedig szeretem őket, és a burgonyakrokett az egyik kedvencem, (a lángos és a tócsi mellett) de kizárólag valami mártásos ételhez tudom elképzelni. Ennél az ételnél a krémes szójatejszín adja a mártást, ami nagyszerűen illik a különböző textúrájú zöldségekhez. Egy kevés fehérbor hozzáadásával pedig az ízélmény még tovább fokozható.

 

 

img_20170116_150121171a.jpg

 

Itt minden csak a megfelelő időzítésen múlik. A hagymát már a pirítás első pillanatában sózzuk meg, amikor hozzáadtuk a gombát, akkor ne keverjük meg, addig amíg el nem kezdett levet ereszteni, a brokkolit ne főzzük szét, hagyjuk meg enyhén ropogósra, a tofut és az előfőzött csicseriborsót csak melegítsük össze a többi hozzávalóval.

 

 

img_20170116_150225376c.jpg

 

A burgonyakrokett nagyon egyszerűen elkészíthető, tojás és panírozás nélkül is. Egy evőkanál keményítő összetartja a tésztát, és a krokett belül krémes, kívül aranybarna és ropogós lesz. Ez a recept két főre elegendő.

 

 

img_20170116_150305103e.jpg

 

 

Hozzávalók:

Fél fej vöröshagyma

300g gomba

150g brokkoli

2 gerezd fokhagyma

1tk oregánó

1tk bazsalikom

Fél ek. majoranna

Fél konzerv csicseriborsó

100g füstölt tofu

250g szójatejszín

Krokett:

600g burgonya

Só, bors

Szerecsendió

Liszt

Keményítő

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Majd leöntjük róla a vizet, villával vagy krumplinyomóval pürésítjük, hozzáadjuk a sót, borsot és a szerecsendiót, majd hagyjuk kihűlni.

A felaprított vöröshagymát kevés olíva olajon pirítani kezdjük, sózzuk is meg rögtön, amikor már üvegesedik, hozzáadjuk a felszeletelt gombát is. Amikor a gomba elkezd levet ereszteni, akkor mehet bele a rózsáira szedett brokkoli, a fokhagyma, a fűszerek majd az egészet felöntjük 1.5-2dl vízzel.

Amikor a zöldségek megpuhultak, és a víz is nagyjából elfőtt, hozzáadjuk a felkockázott tofut, a csicseriborsót és a szójatejszínt is, majd az egészet összeforraljuk.

A burgonyához hozzákeverünk 1ek keményítőt és annyi lisztet, hogy egy jól gyúrható tésztát kapjunk. Majd egy edénybe olajat melegítünk, és a kezünkkel megformázott kroketteket addig sütjük, míg minden oldala aranybarna lesz.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fawilla.blog.hu/api/trackback/id/tr2612155441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása