Fawilla

Spenóttal és vegán kéksajttal töltött óriás kagylótészta

2024. február 09. - Fawilla

img_20240106_170355675done.jpg

Ez a recept egy kicsit időigényesebb mint egy sima főtt tészta, de mindenképpen megéri elkészíteni. A párom imádja a tészta ételeket, szerintem minden nap képes lenne tésztát enni, nekem meg a spenót és a kéksajt párosításától gyengül el a térdem. 

img_20240106_154511317.jpg

img_20240106_154606571.jpg

A száraz tészta eredeti olasz neve Lumaconi, ami a Lumache szóból ered, ezt pedig csigáknak fordítjuk. Lényeges, hogy ne főzzük készre őket mielőtt megtöltjük, mert egyrészről a sütőben fogjuk készre sütni, másrészről meg egyszerűbb félkészen megtölteni. 

img_20240106_153104748.jpg

 

Nem tudom sajnos, hogy mennyire könnyen beszerezhetőek az alapanyagok Magyarországon, itt Angliában a vegán kéksajton kívül minden egyszerűen megvásárolható. Nekem is a karácsonyi sajt dobozból maradt meg.

Most is fagyasztott spenótot használtam, mert véleményem szerint sokkal gazdaságosabb és ugyanolyan gazdag tápanyagokban mint a friss levelek. 

A többi hozzávaló viszonylag egyszerű, én lilahagymát használtam, mert jobban szeretem, de vöröshagymával is ugyan olyan jó. Fűszerezéshez meg csak só, bors és fokhagyma szükséges.

img_20240106_162318478_hdr.jpg

 

Sütés előtt még tettem rá kockára vágott vegán bacont, de ez elhagyható, vagy ízlés szerint helyettesíthető. Nekem a képen látható "bacon" a kedvencem, a legtöbb recepthez ezt használom.

 

 

img_20240106_170109052done.jpg

 

 

Hozzávalók:

  • Fél hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • Só, bors
  • 350g fagyasztott spenót 
  • 60g vegán kéksajt 
  • 1ek olíva olaj
  • 200g óriás kagylótészta
  • 250ml vegán főzőtejszín (szójakrém vagy zabkrém)
  • vegán bacon (elhagyható)
  • Reszelt sajt

Elkészítése:

Az apróra vágott hagymát, kevés olajon üvegesre pirítjuk, a fokhagymát vagy lereszeljük vagy fokhagyma nyomón átpréseljük és hozzáadjuk a hagymához, megpirítjuk majd sózzuk és borsozzuk.

Majd hozzá keverjük a fagyasztott spenótot és fedő alatt pároljuk. Amikor már elfőtt a víz róla, belekeverjük a vegán kéksajtot. Addig főzzük csak amíg a sajt megolvad. Közben egy magas falú edényben vizet forralunk a tésztának.

Egy másik edényben egy kevés olívaolajon megpirítjuk a vegán bacont majd hozzáadjuk a főzőtejszínt, egyet forralunk rajta, majd félretesszük.

Amikor a víz felforrt, beletesszük a tésztát, de nem főzzük meg teljesen. A félkész tésztáról leöntjük a vizet és egy kicsit hűlni hagyjuk

Majd minden egyes kagylótésztát megtöltünk a spenótos sajtos keverékkel és egy tűzálló tálba helyezzük őket. Amikor ez meg van, ráöntjük a tejszínes bacont, megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben készre sütjük.

180 fokon 30 percig sütjük.

Jó étvágyat hozzá!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fawilla.blog.hu/api/trackback/id/tr7318312671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása