Fawilla

Nyers vegán energia szelet

2016. december 20. - Fawilla

Egy nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető receptet szeretnék bemutatni, ami karácsonykor is, de az év bármelyik szakában is remekül megállja a helyét. Aki szereti a narancsos csokoládét, az imádni fogja ezt a tömény, ízben és textúrában gazdag édességet.

 

psx_20161220_102524.jpg

 

Ez egy egészségesnek mondható édesség, persze ebből sem ajánlatos megenni az egész tepsivel. Ami szerintem nem is lenne egyszerű, mert már 1 szelet is meglehetősen laktató. Persze ez attól is függ, hogy mekkora egy szelet. Nem igaz?

 

psx_20161220_103422_1.jpg

 

Tavaly karácsonykor készítettem hasonlót, de ez most a javított, tovább fejlesztett, és sokkal finomabb változat. Ha nem tudunk vegán narancsos csokoládét beszerezni, akkor sima csoki darabokkal és egy kis narancs aromával kiválthatjuk. Már a cukrozott narancshéj darabok is megteszik a kellő hatást, de a ropogós csoki darabok anyagukban adnak hozzá extra élményt.

 

psx_20161220_103007.jpg

 

 

Hozzávalók:

Száraz:

60g zabpehely

200g mandula

2ek őrölt lenmag

3ek cukrozatlan kakaópor (legjobb a nyers)

Nedves:

150g puha datolya

120g aszalt sárgabarack

20-25g kókuszzsír

1ek vanília

60ml növényi tej (mandula, zab, szója stb.)

50g cukrozott narancs és citromhéj vegyesen

Narancsos vegán csoki szelet (elhagyható)

Mandula darabok és goji bogyó a tetejére  

Elkészítése:

A száraz hozzávalókat késes aprítógépbe tesszük és megőröljük, majd egy edénybe helyezzük. Ugyan így teszünk a nedvesekkel is. Amikor ez kész, összekeverjük őket, majd hozzáadjuk a narancs és citromhéjat, a csokit apróra daraboljuk és belekeverjük azt is. Egy nyújtható, masszát kell kapnunk, mint a keksztekercs tésztája. Az egészet egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, kézzel elnyomkodjuk, a tetejét megszórjuk mandula darabokkal és díszíthetjük még goji bogyóval és egy kis extra olvasztott csokival. 22x22 cm-es tepsit használtam.

Hűtőben pihentetjük, legjobb, ha egy éjszakán át.    

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fawilla.blog.hu/api/trackback/id/tr212060375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása